Het Vakantieschip

Vaarvakanties met zorg

Welkom aan boord! Het Vakantieschip dat u meer biedt dan alleen een prachtige riviercruise door Nederland, België en Duitsland. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander is namelijk speciaal ingericht voor gasten die in een rolstoel zitten of gebruik maken van een rollator. Bij ons kunt u terecht wanneer u alleen met vrienden of familie op vakantie wilt. Maar ook als u met uw organisatie een groepsreis wilt organiseren. Heeft u een zorgvraag of bent u lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapt, dan bent u bij ons aan boord welkom. Tijdens de vakantie ontbreekt het u aan niets en wij helpen u graag om er een prachtige reis van te maken.

Faciliteiten

 • receptie
 • grote salon met bar en tv
 • personeelssalon
 • terras en serre
 • aangepaste badkamers
 • douchebrancard
 • verstelbare douchestoel
 • verpleegkantoor en dokterspoli
 • wasserij
 • lift (groot genoeg voor een bed)
 • 25 tweepersoonshutten
 • 23 vrijwilligershutten
 • keuken
 • wifi

Hutten

Op het hoofddek bevinden zich 25 tweepersoonshutten voor de gasten. Alle hutten zijn ingericht met elektrische hoog-laagbedden, televisie, huistelefoon, alarmeringssysteem, kastruimte en een wastafel. Elke hut heeft een eigen klimaatregeling waarmee de verwarming en de airconditioning geregeld kan worden. Op de televisie kan men de gebeurtenissen in de grote salon volgen. Men kan meekijken met de kapitein en genieten van het uitzicht op het water voor het schip. Het landschap trekt langzaam aan je voorbij terwijl je heerlijk in je hut ligt.  En mocht je met bed en al naar het bovendek willen? Ook dat is mogelijk. De liften zijn namelijk ruim genoeg waardoor je met bed en al overal kan komen.

Voor de begeleiding zijn er 23 tweepersoonshutten met een huistelefoon, radio, kledingkasten, en een toilet/doucheruimte.

Bemanning

John Vierhouten

John Vierhouten

Directeur / kapitein
Jan Gort

Jan Gort

Kapitein
Rory Kooij

Rory Kooij

Kapitein
Miranda Boer

Miranda Boer

Stuurman
Robbie Godeke

Robbie Godeke

Machinist
Frenz Dionisio

Frenz Dionisio

Matroos

Vaarroutes

Vaarvakanties door Nederland, België en Duitsland. We meren aan in sfeervolle havenstadjes en pittoreske dorpjes. Denk bijvoorbeeld aan de sfeervolle Hanzestad Zutphen, hier vind je historische panden en hofjes waarin het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Of vaar mee naar Gorinchem waar je over de prachtige vestingwallen kunt lopen zodat je kunt genieten van de prachtige uitzichten over de rivieren. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van vaarroutes die wij regelmatig varen met het Vakantieschip.

Ontdek de prachtige Rijn

Op maandag vertrekt het Vakantieschip richting Duitsland. We meren aan in Düsseldorf een stad met een bonte verzameling van moderne architectuur en kastelen. Maar ook sfeervolle winkelstraten en een mooie haven. Of we meren aan in Keulen waar een bezoekje aan de Dom natuurlijk niet mag ontbreken. Maar u kunt ook archeologische vondsten uit de Romeinse tijd bekijken, een musea bezoeken of langs één van de traditionele brouwerijen gaan. Tijdens deze week meren we dan ook aan in Koblenz, een prachtige stad die één en al historie ademt.

Vaar naar een Waddeneiland en over het IJsselmeer

Deze vaarreis starten we bijvoorbeeld in de historische Hanzestad Kampen. Via Urk en Harlingen komen we dan aan in Terschelling. Dit is misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland met prachtige natuur en brede zandstranden.

Met het schip naar Antwerpen

Vaar via Gorinchem, Dordrecht en Willemstad naar Antwerpen. Dordrecht is één van de oudste steden van Holland. Hier kunt u wandelen door de historische binnenstad en de prachtige monumenten bewonderen. Willemstad is een vestingstad waar u kunt struinen door de oude straatjes en heerlijk kunt genieten op één van de vele terrassen aan de pittoreske haven. En tot slot dompel uzelf onder in de rijke geschiedenis van de stad Antwerpen. Bezoek een museum, bewonder de architectuur of geniet van een Belgisch biertje op een terrasje.

Varen over de IJssel, Waal en Lek

Tijdens deze vaarweek vaart u over drie prachtige rivieren in Nederland, de IJssel, de Waal en de Lek. U meert o.a. aan in Gorinchem, waar u cultuur kunt snuiven en een terrasje kan pakken. Vervolgens varen we door naar bijvoorbeeld Schoonhoven, het kleine stadje met een eeuwenoud stratenpatroon, havens, singels en zilverwerkplaatsen. Dit vraagt om een ontdekkingstocht te voet. Hierna varen we door naar Hoorn, Kampen en Arnhem.

Stichting Varende Recreatie

Missie en visie

Missie

Het bevorderen van het welzijn van mensen die door ouderdom, ziekte of een handicap zorg nodig hebben en daarbij vaak aangewezen zijn op speciale aanpassingen en hulpmiddelen. Voor deze mensen is een vakantie vaak niet vanzelfsprekend. Het is onze missie om vaarvakanties voor juist deze groep mensen mogelijk te maken.

Visie

Samen met onze vrijwilligers bieden we ouderen, zieken en gehandicapten de mogelijkheid om onbezorgd te genieten van een vaarvakantie aan boord van het Vakantieschip Prins Willem-Alexander. Met onze vrijwilligers zorgen we ervoor dat een vakantie bestaat uit comfort en plezier en leveren we maatwerk waar nodig.

 

De organisatie

Stichting Varende Recreatie is zoals de naam al aangeeft een stichting. En omdat wij een stichting zijn is winst maken niet ons doel. Wij exploiteren het Vakantie-hospitaalschip Prins Willem-Alexander om vaarvakanties te organiseren voor ouderen, zieken en gehandicapten. We willen deze groep mensen graag onvergetelijke momenten bezorgen.

Het bestuur en de directie

De Stichting Varende Recreatie heeft een bestuur dat eindverantwoordelijk is voor alle activiteiten van de stichting. Het bestuur bestaat uit leden die op vrijwillige basis bestuurlijk hun deskundigheid inzetten.

Hoofdtaken van het bestuur;

 • controleert en beoordeelt de directeur;
 • stelt de begroting vast;
 • neemt kennis van periodieke voortgangsrapportages;
 • stelt beleidsplannen, jaarverslagen en jaarrekeningen vast;
 • denkt mee over inhoudelijke beleidsontwikkelingen.

Beloning

Bestuur ontvangt geen beloning of vacatiegeld, uitsluitend een vergoeding voor gemaakte reis-/onkosten.

Bestuur

Marijke van Eck

Marijke van Eck

Voorzitter (tijdelijk)
Gea Brand

Gea Brand

penningmeester
Hans Heijmen

Hans Heijmen

secretaris
Thierry van den Heuvel

Thierry van den Heuvel

Vicevoorzitter
Pim Pera

Pim Pera

Bestuurslid / vertrouwenspersoon
Ilona Willems

Ilona Willems

bestuurslid
Freya Brands - Diepeveen

Freya Brands - Diepeveen

bestuursondersteuner

Op kantoor

John Vierhouten

John Vierhouten

Kapitein/directeur
Isabella Breukhoven

Isabella Breukhoven

Beleidsadviseur
Suzanne Vermunt

Suzanne Vermunt

Project coördinator
Susanne van den Ende

Susanne van den Ende

Commercieel administratief medewerker