Ouderen, zieken en gehandicapten de mogelijkheid bieden om net als iedereen te genieten van een vakantie

Een vakantie is niet voor iedereen op dezelfde manier mogelijk, al helemaal niet als je een beperking hebt die je minder mobiel maakt. In veel gevallen moet je extra betalen om hulpmiddelen te huren en is er meer onmogelijk dan mogelijk. Wij willen hier verandering in brengen door de zorgkosten, de zogeheten meerkosten, van een vakantie voor iemand uit onze doelgroep te beperken. De meerkosten bedragen per persoon € 243,-.

Dankzij uw donatie kan het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaarvakanties mogelijk blijven maken. En samen met onze vrijwilligers zorgen we ervoor dat zij kunnen genieten van een heerlijke week vakantie en er lekker even tussen uit kunnen.

Gericht geven

Waar kunt u ons bij ondersteunen? Het aangepaste Vakantieschip is er voor gasten die niet zomaar op vakantie kunnen. Gasten die zorg nodig hebben, of gebruik maken van een rolstoel zijn afhankelijk van een aangepaste locatie zoals het Vakantieschip.

Een schip vraagt veel onderhoud op verschillende vlakken. Namelijk veiligheid,  wet- en regelgeving maar natuurlijk ook aanpassingen voor onze gasten met een beperking. Om de vaarvakantie van onze gasten betaalbaar te houden, zoeken wij naar andere mogelijkheden. Voor deze uitgaven zijn wij afhankelijk van mensen die het Vakantieschip een warm hart toedragen.

De VriendenLoterij

Wilt u gaan meespelen met de VriendenLoterij, of heeft u misschien al een lot? Dan kunt u uw lot koppelen aan de Stichting Varende Recreatie, zodat minimaal 40% van de inleg naar onze stichting gaat.

Bel de VriendenLoterij op 088 – 020 1020 en geef aan dat je de Stichting Varende Recreatie wilt steunen.

Onze unieke benicode is: 20977.

Extra aangepaste toiletten 

Graag willen we extra aangepaste toiletten aan boord gaan plaatsen, waardoor ons schip nog toegankelijker wordt voor iedereen die van onze reizen wil genieten. Momenteel zijn de toiletten al aangepast voor onze gasten, maar we begrijpen dat extra aangepaste toiletten aan boord zeer gewenst zijn. Deze aanpassingen zullen het voor mensen gemakkelijker maken om zelfstandig naar het toilet te gaan, wat de zelfstandigheid en privacy van onze gasten ten goede komt!

Wilt u met uw bedrijf een gift doen?

Wilt u met uw bedrijf de Prins Willem-Alexander ondersteunen door eenmalig een donatie te doen of wilt u ons juist structureel steunen? Uw steun wordt door onze gasten zeer op prijs gesteld!

Neem contact op met John Vierhouten (directeur) en hij kijkt graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.

John Vierhouten, directeur te bereiken telefonisch:

0341 414 925 of via de mail: john@vakantieschip.nl.

Bedrijven die willen doneren kunnen gebruik maken van

onze ANBI status waardoor hun giften belasting aftrekbaar (kunnen) zijn. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Start een actie:

Wilt u graag persoonlijk helpen en wilt u een actie starten om geld op te halen voor het Vakantieschip. Neem dan contact met ons op via info@vakantieschip.nl dan kijken we samen op welke manier wij u kunnen ondersteunen bij uw actie.

Wilt u tijd geven?

Dankzij de hulp van vrijwilligers kunnen wij reizen organiseren voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap aan boord van ons schip. Wilt u tijd geven en ons komen helpen dan zijn wij daar natuurlijk erg blij mee! Kijk dan op onze pagina over vrijwilligerswerk  aan boord van het Vakantieschip zodat u meer uitleg krijgt over de verschillende vrijwilligersfuncties