Maak jij als vrijwilliger het verschil? 

Vrijwilligerswerk

Help je mee om onze gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Dat kan aan boord van het Vakantieschip Prins Willem-Alexander! Tijdens onze vaarvakanties is de hulp van vrijwilligers hard nodig. Dankzij deze inzet kunnen wij vaarvakanties organiseren voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Zorgvrijwilligers

Heb je ervaring in de zorg en ben je bijvoorbeeld helpende, verzorgende of verpleegkundige, dan kun je mee als zorgvrijwilliger. Tijdens de week help je mee om de lichte zorg aan gasten te geven. Denk hierbij aan het ondersteunen bij de ADL (algemeen dagelijkse levensverrichtingen), geven van medicatie, verzorgen van kleine wonden, hulp bij het eten geven, etc. In de middag ga je mee op excursie om de gasten te begeleiden en een rolstoel te duwen.

Nautisch vrijwilligers

Deze functie is interessant voor mensen die vroeger in de scheepvaart hebben gewerkt. Als nautisch vrijwilliger ondersteun je de vaste bemanning bij hun taken. Je helpt wanneer het schip wordt aangemeerd, je ondersteund bij schoonmaakwerkzaamheden en wanneer er kleine klusjes aan boord gedaan moeten worden.

Facilitair vrijwilligers

Als facilitair vrijwilliger help je mee met het schoonmaken van het schip, je helpt mee in de keuken, bij de afwas of bij het koken. Maar je helpt ook bij het serveren van het eten en tijdens excursies help je soms bij het duwen van een rolstoel of iemand te begeleiden naar de stad. Daarnaast is er natuurlijk tijd om een gezellig kletspraatje te maken met de gast en een spelletje te doen.

Varen in 2023

Voor al onze reizen hebben wij op dit moment voldoende vrijwilligers.

Wel kun je je nog aanmelden voor de reservelijst. Het gebeurt natuurlijk wel eens dat vrijwilligers toch opeens niet meekunnen. En dan is er op het laatste moment toch weer een plaatsje vrij.

Ben je verpleegkundige of verzorgende? Dan kun je je aanmelden voor 1 van onze reizen. Als het mogelijk is kun je boventallig mee in een week. Zo kun je kijken hoe het je bevalt en of je een volgende keer weer mee zou willen. 

Wil je weten welke reizen wij hebben dit jaar?

Kijk dan in één van onze flyers.

Flyer 2023

Flyer 2023 (tweede helft van het jaar)

Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie of meld je direct aan.