Even voorstellen!

Even voorstellen!

Hallo allemaal, ik ben Jelka, een 16-jarige inwoner van het kleine dorpje Winsum in Friesland. Hoewel niemand in mijn familie de vaart in ging, had ik als klein meisje al de droom om te varen. Op mijn 12e ben ik begonnen met mijn opleiding tot matroos aan de Maritieme Academie Harlingen. Toen ik in klas 3 belandde, moest ik naar het internaat. Op mijn 14e werd ik op maandagochtend door mijn moeder naar Harlingen gebracht en op vrijdagmiddag weer opgehaald.

In februari heb ik een week aan boord doorgebracht en heb ik geholpen tijdens de Aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het Vakantieschip. Samen met een klasgenoot en een docent, die wel vaker als vrijwilliger meegaat. Die week beviel me zo goed dat ik niet meer verder hoefde te zoeken naar een ander schip. Na mijn examens in mei ben ik dan ook direct aan boord begonnen.

In september ben ik gestart met mijn opleiding tot stuurman. Om de 6 weken ga ik een week naar school, en de rest van de tijd zit ik aan boord. Het is altijd gezellig om een praatje te maken met de gasten aan boord. Elke dag is anders, maar nooit saai; er is altijd wel iets te doen.

Ik ben blij dat ik hier aan boord ben gekomen. Ik leer graag van mijn collega’s en hoop over 2,5 jaar zelf het schip te mogen besturen als stuurvrouw.

Groetjes,

Jelka