Een terugblik en een vooruitblik

 

 

 

 

 

Het vaarseizoen van 2023 betekende het begin van een bijzonder hoofdstuk voor het Vakantieschip, dat dit jaar zijn 50-jarig jubileum vierde. Kapitein Jan Gort en zijn team waren vol enthousiasme en startten het feestelijke jaar met een primeur: een negendaagse reis naar Duitsland.

Deze unieke reis bleek een schot in de roos, en de vraag was groter dan ooit. Het Vakantieschip, dat normaal gesproken zesdaagse vaarreizen organiseert, ontving zoveel enthousiaste reacties dat het team besloot in 2024 nog meer variatie aan te bieden in de duur van vaarvakanties. Kapitein Jan benadrukte dat dit extra bijzonder is omdat we van de inzet van vrijwilligers afhankelijk zijn en het is niet zo vanzelfsprekend om vrijwilligers te vinden die graag meer dan 6 dagen met ons mee willen.

Het Vakantieschip rust momenteel tijdens de winterstop, maar zowel de bemanning als vrijwilligers werken hard om het voor te bereiden op het komende seizoen. Van schilderwerk tot het vervangen van het aircosysteem en een grote schoonmaak, het team zet alles op alles om ervoor te zorgen dat gasten in maart weer kunnen genieten van een onvergetelijke vakantie.

Maar voordat de vaarvakanties in maart weer van start gaan staat eerst de Aangepaste Vakantiebeurs aan boord gepland van 26 februari t/m 4 maart. Op deze varende beurs komen verschillende organisaties van aangepaste vakanties samen. Een kans voor mensen met een beperking om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Kapitein Jan Gort en zijn team blikt met trots terug op 2023, een jubileumjaar vol hoogtepunten. Nu kijken ze vol goede moed uit naar 2024, vol bijzondere activiteiten en vakanties.

U bent van harte uitgenodigd aan boord!

Wilt u weten welke vakanties wij organiseren in 2024? Kijk dan hier!