Het kon niet beter!

Een heerlijke Rijnreis, het kon niet beter!

Wij, Holland en mijn partner Francien hebben eind mei een heerlijke Rijnreis gemaakt met het Vakantieschip Prins Willem-Alexander. Aangezien ik invalide ben en thuis gedeeltelijk van thuiszorg afhankelijk ben was ik een klein beetje huiverig hoe de zorg aan boord zou gaan met vrijwilligers. Ik wil u echter graag vertellen dat de zorg die ik aan boord kreeg, door professionals werd gedaan. Alle zorgvrijwilligers zijn gediplomeerd en ik heb van hen net zulke goede zorg ontvangen als de zorg die ik thuis gewend ben.

Voor mijn beroep ben ik een gedeelte van mijn levensjaren ook Rijnvaart kapitein geweest, dus u kunt wel begrijpen waar mijn interesse naar uitging, naar de stuurhut! De kapitein was zo galant om de liftstuurhut op gelijke hoogte te brengen zodat ik met mijn rolstoel gemakkelijk de stuurhut in kon. De Stuurhut van het schip waar ik vroeger mee voer, was niet te vergelijken met nu. Het stuurrad van 1.5 meter doorsnee is veranderd in een joystick! En de rest van de apparatuur waar het Vakantieschip mee is uitgerust is bijna gelijkwaardig aan een cockpit van een modern vliegtuig!

Tijdens de reis hebben we ook verschillende keren een stadswandeling gemaakt waarbij de vrijwilligers weer paraat stonden. Francien hoefde mijn rolstoel niet te duwen. U heeft ook vakantie, zeiden ze tegen haar. Voor de rest hebben wij genoten aan boord, er was gezelligheid en een fantastische sfeer.  ’s Avonds gezellige muziek en dan ook nog de polonaise waar iedereen aan mee deed, de kapitein en zijn bemanning waren eveneens van de partij. Geweldig…!

Voor Francien en mij kon het niet beter!

Holland Visser

 

Wilt u ook met het Vakantieschip op vakantie? Kijk dan hier voor ons actuele aanbod