Martien loopt rondje Zuiderzee voor het Vakantieschip!

Hallo, mijn naam is Martien Vroone. Ik ben geboren in Breezand en ben 72 jaar oud. Na de lagere school volgde ik een opleiding tot varensgezel en werkte een tijdje op de Rijnvaart. Later, na verkering te hebben gekregen met mijn huidige echtgenoot (we zijn al meer dan 50 jaar samen), belandde ik in het internationale transport.

Op mijn 21ste ben ik getrouwd en hebben we twee zonen gekregen. Uiteindelijk kwam ik in de machinale zeepierenvisserij voor de hengelsport terecht. In 2017 ben ik van mijn pensioen gaan genieten. Een mooi moment om weer te gaan beginnen met wandelen, eerst wekelijks korte afstanden en later werden de afstanden steeds langer. Mijn eerste langeafstandswandeling was de Strand Zesdaagse, waarna ik de smaak te pakken kreeg. Ik heb sindsdien onder andere het Pieterpad, Trekvogelpad, en Pelgrimspad gelopen. Tijdens vakanties heb ik ook de Quill op Saba beklommen. Al deze wandelingen maak ik met een rugzak en tentje, trekkend van camping naar camping.

Vorig jaar kwam ik via Facebook op de site van het Vakantieschip. Dit sprak me erg aan vanwege mijn verleden en ik meldde me dan ook aan als vrijwilliger. Na mijn eerste reis beviel het me zo goed dat ik dat jaar nog een paar keer mee ben gegaan. En ik hoop dit jaar ook weer diverse reizen mee te mogen gaan als vrijwilliger.

Omdat mijn hart bij het Vakantieschip ligt en ik het mooi vind dat gasten met een zorgvraag op deze manier toch op vakantie kunnen, wil ik dit jaar het Zuiderzeepad lopen als sponsoring voor het Vakantieschip. Deze tocht is 490 km lang en ik hoop deze in 24 dagen te volbrengen. Met deze actie wil ik donaties ophalen om ervoor te zorgen dat de vrijwilligershutten kunnen worden aangepast. Ik ben dan wel fit genoeg om lange afstanden te lopen. Maar een stapelbed schrikt veel vrijwilligers af! En zonder vrijwilligers kunnen we deze vaarvakanties niet organiseren.

Help mij daarom dit doel te halen en ik zal u onderweg op de hoogte houden van mijn reis!

Groeten Martien!