Aan het woord

Aan het woord: John Vierhouten, Directeur van Stichting Varende Recreatie
Hallo, ik ben John Vierhouten en inmiddels alweer 9 jaar werkzaam als directeur voor de Stichting Varende Recreatie. In de afgelopen jaren heb ik veel aan boord gewerkt als kapitein. Het water ligt mij na aan het hart en ik vond dit dan ook heel leuk om te doen naast mijn werkzaamheden als directeur.
Het werd echter steeds lastiger om beide functies de aandacht te geven die ze nodig hebben. Daarom heb ik sinds begin van dit jaar besloten om me volledig te richten op mijn taken als directeur.
De Stichting Varende Recreatie groeit enorm. Van een organisatie die 40 weken per jaar het schip verhuurde aan zorgorganisaties, zijn we uitgegroeid naar een stevige organisatie met zo’n 400 vrijwilligers. We organiseren nu zelf ongeveer 15 weken per jaar vakanties voor mensen met een zorgvraag bij ons aan boord. Een keuze uit nood geboren, maar blijkt een enorm succes te zijn! In coronatijd heeft het schip bijna twee jaar niet kunnen varen en zeker in de periode vlak na corona zagen wij dat organisaties huiverig waren om weer vakanties te organiseren. Daarom zijn we het zelf gaan doen, waarbij we konden laten zien dat met de juiste maatregelen vakanties aan boord weer wel goed mogelijk zijn.
Natuurlijk ben ik nog regelmatig aan boord te vinden. Het is belangrijk om contact te hebben met de bemanning en de kapiteins die het roer van mij hebben overgenomen. Bovendien is het altijd fijn om aan boord te zijn, omdat je dan ziet waar je het allemaal voor doet: blije gasten en vrijwilligers die ervoor zorgen dat de vakanties weer op rolletjes lopen.
Na 9 jaar is het nog altijd fantastisch om directeur van Stichting Varende Recreatie te zijn. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt en kijk uit naar de toekomst.