zorgvrijwilligers

Ontmoet René Slagers, een van onze enthousiaste zorgvrijwilligers!
 
“Ik ben René Slagers en eigenlijk nog maar vrij kort zorgvrijwilliger op het Vakantieschip. Toch voel ik mij al best ervaren. En dit komt vooral dankzij de warmte waarmee ik door mijn collega’s op de PWA ontvangen ben. Ik voelde mij direct vertrouwd en opgenomen in de groep.
 
In juni 2023 werd ik door een goede vriendin getipt over vrijwilligerswerk aan boord van het schip. Ik bekeek de website en meldde mij meteen aan. Binnen een half uur werd ik gebeld door Arja, onze vrijwilligerscoördinator. In september en november werkte ik mijn eerste twee weken mee, en dat smaakte naar meer. De warmte en blijdschap van de gasten, de collegialiteit, en de gezelligheid na de werkdag zijn fantastisch!
 
Dit jaar heb ik al 4 weken meegedaan, en ik heb er nog 4 te gaan. Ook ben ik gevraagd en heb ik mij opgegeven om af en toe in te vallen als zorgcoördinator. Dit vind ik een leuke uitbreiding van mijn werk in de zorg. Ik zorg ervoor dat de gasten en collega-vrijwilligers het optimaal naar hun zin hebben en hun werk goed kunnen doen, terwijl ik ook gewoon meewerk in de zorg.
 
Tot nu toe kan ik geen enkel negatief punt noemen over mijn werk op de PWA. Blijheid bij de gasten, zien dat zij het naar hun zin hebben, en samen met mijn collega’s altijd dat doel voor ogen hebben. De saamhorigheid van ons allen, van kapitein tot stuurman, machinist, matroos, nautische medewerkers en alle vrijwilligers, facilitair én zorg, is geweldig. Ze leveren elke keer weer een topprestatie. En de onderlinge gezelligheid wil ik ook expliciet benoemen.
 
Allemaal redenen om er ook eens over na te denken om vrijwilliger op de PWA te worden!
 
Op dit moment zitten de reizen vol. Maar ben je verpleegkundige en wil je eens een paar dagen meekijken? Neem dan vooral contact op, dan kijken we samen wat er mogelijk is!