John Vierhouten vertelt

 

Het is voor iedereen belangrijk om af en toe een moment van ontspanning te vinden. Voor ouderen en mensen met een handicap kan dit echter een uitdaging zijn. John Vierhouten, de directeur van Stichting Varende Recreatie verteld dat hij daarom blij is om voor een stichting als deze te werken. Een stichting die nu al 50 jaar bestaat en ervoor heeft gezorgd dat duizenden mensen de vakantie van hun leven hebben kunnen ervaren.

Bij de Stichting Varende Recreatie draait alles om het Vakantieschip, een uniek concept dat reizen combineert met zorg. Het schip is volledig aangepast zodat het geen enkel probleem is wanneer gasten een rollator, rolstoel of scootmobiel mee willen nemen.  Met een team van 9 personeelsleden, waarvan 2 personen op kantoor werken, wordt ervoor gezorgd dat het schip veilig van A naar B vaart. De overige teamleden bestaan uit een nautische bemanning die dag en nacht paraat staat om de reis zo comfortabel mogelijk te maken.

Maar zonder de inzet van onze gepassioneerde vrijwilligers zou de stichting niet bestaan zegt John Vierhouten. De vrijwilligers werken met hart en ziel om alles in goede banen te leiden. Zowel tijdens de reis als voorafgaand aan de reis. Vooraf zorgen de vrijwilligerscoördinatoren ervoor dat de (zorg)vrijwilligers zorgvuldig worden ingedeeld, zodat de gasten tijdens de reis verzekerd kunnen zijn dat zij de juiste zorg krijgen. De gasten worden ingedeeld en wanneer er vragen zijn beantwoorden zij iedereen met veel liefde en geduld. Het is een uitdagende taak die veel organisatie en toewijding vergt. Maar dankzij het harde werk van deze vrijwilligers, evenals de ondersteuning van het team, lukt het elke keer weer onvergetelijke vakanties te realiseren.

John Vierhouten, is terecht trots op zijn team en het werk dat zij verrichten. Zelf is hij zowel werkzaam als directeur voor de stichting als kapitein op het Vakantieschip. Met zijn passie voor het welzijn van anderen en zijn nautische kennis heeft hij een onmisbare bijdrage geleverd aan het succes van de organisatie. En inspireert hij het hele team om zich in te zetten voor de missie van de stichting: ouderen en mensen met een handicap de vakantie te geven die ze verdienen.

 

Wilt u ook graag mee met vakantie? Kijk dan hier!