Onze spin in het web!

 

De spin in het web van het Vakantieschip

Iedereen die met onze individuele weken is meegevaren kent Arja wel. Arja is onze spin in het web en de steun en toeverlaat van het Vakantieschip Prins Willem-Alexander.

Arja is gepensioneerd en houdt er absoluut niet van om stil te zitten. Zij werkt al jaren als vrijwilligerscoördinator voor het Vakantieschip Prins Willem-Alexander en doet dat met veel passie en plezier! De eerste jaren zorgde zij ervoor dat er genoeg facilitaire vrijwilligers aan boord waren. Arja vertelt dat zij aan boord ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt en dat het de gasten aan niets ontbreekt. Het is zo mooi om die mensen te zien genieten! Thuis lukt dat soms niet meer, maar hier aan boord is gelukkig bijna alles mogelijk.

Samen met vrijwilligers

Maar Arja heeft ook oog voor de vrijwilligers, het is soms een pittige week voor de vrijwilligers en er wordt hard gewerkt. Arja zorgt er dan voor dat iemand tijdig zijn rust pakt, zodat ze er daarna weer lekker hard tegenaan kunnen! Samen met alle vrijwilligers wordt er elke keer weer een top week van gemaakt!

Drie super vrijwilligers

Sinds vorig jaar zijn er dan de individuele weken bijgekomen. En Arja zorgt er nu ook voor dat de gasten worden ingepland en dat er voldoende vrijwilligers meegaan tijdens de reis. Gelukkig krijgt ze hier wel ondersteuning bij van Melanie en Corrie, beiden ook vrijwilliger. Melanie werkt in de zorg en zij kijkt of we de zorg van een gast aan boord wel kunnen geven. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor alle zorgvrijwilligers. Corrie zorgt voor alle administratie, verstuurt de brieven naar de gasten en zorgt voor een duidelijk overzicht van de hele planning. Drie super vrijwilligers waar het Vakantieschip niet zonder zou kunnen!

Nog meer topvrijwilligers nodig!

Omdat we steeds meer individuele weken gaan organiseren is het niet meer te doen voor dit kleine clubje. Arja verteld dat, als we volgend jaar misschien wel 10 individuele weken gaan organiseren, het haar niet meer lukt om dat allemaal voor elkaar te boksen. Hoe leuk ik het ook vind, ik heb nog meer vrijwilligerswerk waar ik graag mijn aandacht aan geef. Het zou dan ook heel fijn zijn om een collega te hebben die net als ik graag zijn of haar steentje wil bijdragen. En ervoor wil zorgen dat de vakanties met het Vakantieschip onvergetelijk zijn voor onze gasten!

Wil je Arja ook graag komen helpen?

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met leidinggevende capaciteiten. Kijk hier voor de vacature.