Een nieuwe kapitein!

Een nieuwe kapitein!

Doordat het schip de afgelopen 2 jaar minder of zelfs niet heeft gevaren vanwege corona. Heeft John Vierhouten lange tijd een dubbele rol vervult en was hij zowel directeur van de Stichting Varende Recreatie als kapitein van het Vakantieschip. Gelukkig hebben we dit jaar weer veel kunnen varen en was het dan ook tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe kapitein.

En die hebben we gevonden! Jan Gort is sinds half juli werkzaam aan boord van het Vakantieschip Prins Willem-Alexander als kapitein.

Jan vertelt dat hij de afgelopen 35 jaar op de binnentankvaart heeft gewerkt. Ik vond dit altijd heerlijk om te doen, maar na zoveel jaren kreeg ik de ambitie om het spreekwoordelijke roer om te gooien en iets totaal anders te gaan doen. Het varen is mij met de paplepel ingegoten, dus ik wilde graag op het water blijven. Helemaal aan het begin van mijn loopbaan heb ik een aantal jaren in de (commerciële) passagiersvaart gewerkt en dit is me altijd bijgebleven. Het contact met de gasten aan boord geeft een extra dimensie en ook veel gezelligheid. Na een gesprek met de directeur, John Vierhouten was wat mij betreft de beslissing dan ook snel genomen.

Naast mijn werk als kapitein ben ik ook vader van drie reeds volwassen kinderen die net als ik, dolenthousiast zijn dat ik deze carrièremove gemaakt heb.

Het werken op de P.W.A. ervaar ik tot nu toe als enerverend en het is vooral ook erg dankbaar werk. Ik ben dan ook blij dat ik onderdeel mag zijn van dit team en mag bijdragen aan de missie van Stichting Varende Recreatie. Ik zal dan ook mijn uiterste best doen om mensen die niet (meer) in de gelegenheid zijn om zelfstandig op vakantie te gaan een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Ik hoop u binnenkort aan boord te mogen verwelkomen!

Jan Gort

Ook mee met een vaarvakantie? U kunt zich nu nog aanmelden voor een vaarvakantie in november en december.