Maak jij als vrijwilliger het verschil? 

Vrijwilligerswerk

Help je mee om onze gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Dat kan aan boord van het Vakantieschip Prins Willem-Alexander! Tijdens onze vaarvakanties is de hulp van vrijwilligers hard nodig. Dankzij deze inzet kunnen wij vaarvakanties organiseren voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Zorgvrijwilligers

Heb je ervaring in de zorg en ben je bijvoorbeeld helpende, verzorgende of verpleegkundige, dan kun je mee als zorgvrijwilliger. Tijdens de week help je mee om de lichte zorg aan gasten te geven. Denk hierbij aan het ondersteunen bij de ADL (algemeen dagelijkse levensverrichtingen), geven van medicatie, verzorgen van kleine wonden, hulp bij het eten geven, etc. In de middag ga je mee op excursie om de gasten te begeleiden en een rolstoel te duwen.

Nautisch vrijwilligers

Deze functie is interessant voor mensen die vroeger in de scheepvaart hebben gewerkt. Als nautisch vrijwilliger ondersteun je de vaste bemanning bij hun taken. Je helpt wanneer het schip wordt aangemeerd, je ondersteund bij schoonmaakwerkzaamheden en wanneer er kleine klusjes aan boord gedaan moeten worden.

Facilitair vrijwilligers

Als facilitair vrijwilliger help je mee met het schoonmaken van het schip, je helpt mee in de keuken, bij de afwas of bij het koken. Maar je helpt ook bij het serveren van het eten en tijdens excursies help je soms bij het duwen van een rolstoel of iemand te begeleiden naar de stad. Daarnaast is er natuurlijk tijd om een gezellig kletspraatje te maken met de gast en een spelletje te doen.

Varen in 2024

We zijn weer op zoek naar vrijwilligers in 2024! Wil je graag met ons mee? Meld je dan aan voor één van onderstaande reizen. Let op! Want we hebben in sommige reizen alleen facilitair vrijwilligers nodig. (wanneer je je telefoon kantelt kun je het schema net wat beter zien!)

Soort reis Bestemming Datum Facilitair / zorg
8 dgs reis DE 23 t/m 30 mrt Facilitair/zorg
6 dgs reis DE 31 mrt t/m 5 apr Facilitair/zorg
8 dgs reis DE 6 apr t/m 13 apr Facilitair
6 dgs reis NL 14 t/m 19 apr Facilitair/zorg
6 dgs reis NL 19 t/m 24 mei Facilitair
6 dgs reis NL 26 t/m 31 mei Facilitair/zorg
8 dgs reis NL 1 t/m 8 juni Facilitair/zorg
6 dgs reis NL 9 t/m 14 juni Facilitair/zorg
6 dgs reis DE 30 juni t/m 5 juli Facilitair
6-dgs reis NE 7 t/m 12 juli Facilitair/zorg

Wil je weten welke reizen wij hebben dit jaar en waar we naartoe gaan? Kijk dan in onderstaande flyer.

Flyer 2024

 

Ervaringen van gasten

Wij hebben genoten van de geweldige samenwerking die jullie onderling hadden als vrijwilligers. Dat straalde uit naar ons als vakantieganger.

Ervaringen van vrijwilligers

Ik vind dat het heel professioneel is aangepakt en georganiseerd. Met veel ruimte voor inbreng van gast èn vrijwilligers

Ervaringen van gasten

Het was een weldaad! Prima organisatie zowel in de zorg als in het facilitair bedrijf. Dank!

Ervaringen van vrijwilligers

Compliment voor de goede organisatie, mooi, gezellig en hardwerkend team

Ervaringen van gasten

Ik heb een leuke en mooie vakantie gehad, zou graag nog een keer mee willen, het eten en de verzorging waren erg goed, veel buiten geweest, alle lof voor de bediening.

Ervaringen van vrijwilligers

1e Keer op de boot, voelde me welkom, goede begeleiding en aandacht van een ieder, voelde gewoon goed, fijne leuke/gezellige ervaring. Geeft voldoening zulke blije gasten.

Ervaringen van gasten

Ik pieker me suf, maar het gevoel van grote tevredenheid en dankbaarheid overheerst. Het was een heerlijke vakantie. Voor het eerst na 4 jaar en met de zekerheid, dat vakanties voor ons verleden tijd waren. Maar nu is er weer perspectief!

Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie of meld je direct aan.