Op 1 september was het Sophia Kinderziekenhuis aan boord
Het darmfalen team van het Sophia Kinderziekenhuis bestaat dit jaar alweer 20 jaar. Omdat dit een bijzondere gebeurtenis is wilde zij dit graag vieren met de kinderen die bij hun onder behandeling staan, samen met hun ouders, broertjes en zusjes.

Het team behandelt kinderen met een aandoening aan het maagdarmstelsel. Door deze aandoening kunnen deze kinderen onvoldoende voeding en vocht opnemen om voldoende te groeien en zich fit te voelen. Omdat de darm onvoldoende voeding kan opnemen, is het belangrijk dat zij via een infuus direct in de bloedbaan worden gevoed. De ouders hebben geleerd hoe zij dit zelf thuis kunnen doen.

Omdat de zorg voor deze kinderen heel zwaar en complex is heeft dit natuurlijk veel impact op het hele gezin. Juist daarom hebben deze kinderen samen met hun broertjes en zusjes en hun ouders een bijzonder uitje verdient. En tegelijkertijd was er de mogelijkheid dat ouders en kinderen aan boord elkaar ontmoeten. Lotgenotencontact is in dit soort situaties altijd erg belangrijk!

Om dit alles mogelijk te maken waren er aan boord de vrijwilligers van het Vakantieschip. En de artsen en verpleegkundigen van het darmfalen team waren natuurlijk ook mee. Iedereen genoot van de rondvaart naar Rotterdam en het uitzicht op de Wereldhavendagen. Maar ook aan boord waren er nog tal van activiteiten. De kinderen konden zich laten schminken, ze konden slijm maken en knutselen. En in de avond kwam er ook nog eens een dj en een clown.

Een zeer geslaagd uitje dus, waarbij iedereen heerlijk heeft genoten aan boord van het Vakantieschip Prins Willem-Alexander. En of dit uitje voor herhaling vatbaar is? Zeker weten! En misschien gaat het team volgend jaar wel weer een dagje met ons varen.