Samen naar de Supportbeurs!

Samen met zijn kleindochter (Demi, 23 jaar oud) was Piet Holtkamp gezellig een dagje naar de Supportbeurs. Ze wilde daar lekker rondsnuffelen, maar het belangrijkste doel van deze dag was om uit te zoeken of er nog leuke vakantiemogelijkheden zijn voor hem en zijn vrouw Carla.

Bij de stand van het Vakantieschip vult Demi dan ook een kaartje in om mee te doen aan de winactie van St. Varende Recreatie. Ze zou het immers erg leuk vinden voor haar opa en oma als zij er eindelijk weer eens samen op uit kunnen. De laatste keer dat zij samen op vakantie zijn geweest is namelijk alweer zo’n 10 jaar geleden!

Als Demi zelf op vakantie is in Griekenland hoort zij dat haar opa en oma hebben gewonnen! Ze belt haar moeder en die snelt naar het huis van Piet en Carla om hen het leuke nieuws te vertellen. Een week later heb ik ze aan de telefoon en Piet verteld honderduit over de vakanties die hij vroeger met zijn vrouw maakten. Hij verteld erover alsof ze er gisteren nog zijn geweest. Meestal gingen ze op vakantie naar een aangepast vakantiehuis in Nederland waar de familie dan ook gezellig langs kon komen. Maar vakantie was ook altijd een hoop gedoe en vergt veel voorbereiding door alle hulpmiddelen die mee moeten en je moet er maar op vertrouwen dat een huisje of hotel inderdaad voldoende is aangepast. Helaas is dit een paar keer misgegaan en 1 keer was er zelfs geen hoog/laag bed, terwijl dat wel beloofd was. Dat is dan ook misschien wel de reden dat ze nu al 10 jaar niet meer op vakantie zijn geweest.

Piet zit inmiddels alweer 23 jaar in een rolstoel, door een ongeluk tijdens zijn werk als kraanmachinist. Hij heeft een dwarslaesie opgelopen en is beide benen kwijtgeraakt. Voor het ongeluk was Piet altijd een sportieve man, hij is drie keer Nederlands boks kampioen geweest en hij zou zelfs naar de Olympische spelen gaan. Boksen lukt nu niet meer, maar Piet heeft nog altijd een positieve levenshouding en veel doorzettingsvermogen. Je moet alles proberen vindt hij en zelfstandigheid is voor hem heel belangrijk.

Het lijkt hem heerlijk om een weekje samen met zijn vrouw te gaan varen. Het Vakantieschip is volledig aangepast en er zijn vrijwilligers om te helpen wanneer dat nodig zou zijn. Piet en Carla gaan zich dan ook zeker aanmelden voor een vakantie volgend jaar zomer. Ze kijken er nu al naar uit!

Helpt u ook mee om een vakantie mogelijk te maken voor mensen zoals Piet? Word dan nu donateur.