Ervaring van Melanie

Zorgvrijwilliger op de PWA: Ervaring van Melanie

Hallo, ik ben Melanie en ik ben al jaren vrijwilliger aan boord van de PWA. Ik coördineer de zorg tijdens onze reizen, doe de planning en stuur de zorggroep aan. Het is een rol die ik met veel plezier vervul, en ik vertel graag wat je kunt verwachten als zorgvrijwilliger bij ons aan boord.

Als zorgvrijwilliger ben je onderdeel van een hecht team van vrijwilligers met een zorgachtergrond. Tijdens een vaarvakantie werken we samen om ervoor te zorgen dat de zorg voor onze gasten optimaal is. Dit betekent dat je zorgtaken zult uitvoeren zoals wassen, douchen, aankleden, steunkousen aantrekken, katheterzorg, transfers met hulpmiddelen en het aanreiken van medicatie.

Aan het begin van elke vaarweek bespreken we met alle zorgvrijwilligers de specifieke zorgvragen van onze gasten. Zo weten we precies welke zorg er nodig is en hoe we dit het beste kunnen organiseren. We stellen ook samen het nachtdienstrooster op. Elke nacht wordt er nachtdienst gedraaid door een zorgvrijwilliger, samen met een vrijwilliger die de brandronde loopt.

Tijdens de middagen hebben de gasten de mogelijkheid om van boord te gaan en wij helpen hen daarbij. Jouw hulp als vrijwilliger is hierbij van groot belang om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. En het is natuurlijk ook erg gezellig om elke middag weer een andere stad te bezoeken!

Waarom ik het zo leuk vind:

Ik vind het geweldig om samen met mijn team onze vakantiegasten een zorgeloze vakantie te bieden. Het is prachtig om te zien hoe iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft: onze gasten laten genieten. Niets is te gek voor mij en ik denk altijd in oplossingen. Samen zorgen we ervoor dat onze gasten een onbezorgde vakantie hebben, en dat is waar we het allemaal voor doen.

Ik kijk ernaar uit om samen te werken en met elkaar te zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor onze gasten.

Help jij ook mee tijdens onze reizen? Kijk op www.vakantieschip.nl/vrijwilliger